רגישות של מערכת העיכול ותוספי תזונה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

23/07/2016 | 17:24 | מאת: אביגיל

שלום לכם, לפני כשנה ניסיתי טיפול בתמצית זרעי אשכוליות, ובמקביל שמן אורגנו. כנראה שהגזמתי עם המינונים, כי זה הביא לתגובה קשה של מערכת העיכול - כאבי בטן עזים ועוויתיים ושלשולים. הפסקתי כמובן, אך לקח המון זמן עד שזה חלף. יש לציין שתמיד סבלתי ממעי רגיז (בעיקר גזים), אך מאז לא חזרתי לעצמי, ויש לי תופעות שמגיעות בדרך כלל כשאני מנסה תוספי תזונה, וגם כשאני שותה קצת יין יש לי בחילות, וכשאני אוכלת חריף או שום אז יש לי כאבי בטן. לגבי תוספי התזונה, למשל - ברזל עדין, אומגה 3 (עושה לי בחילה וכאבי ראש), כורכום עם תמצית פפרין שעושה לי בחילה נוראית (אולי בגלל הפפרין). אני די מיואשת מהמצב, ומנסה להבין אם אני צריכה לנסות ולשקם את רירית המעי. אני מאוד חוששת שהמצב יישאר כך. התחלתי את הטיפול בכל התוספים הללו בגלל חולשה חיסונית וחולשה כללית בעקבות שנים רבות של סטרס כרוני, של דיכאון וחרדה. המליצו לי על הרבה קמומיל וגם על ליקוריץ. אשמח לטיפים כיצד לשפר את המצב. יש לי 'בית מרקחת' שלם בבית, כי אני מנסה בכל פעם תוסף תזונה אחר, והבטן שלי פשוט רגישה להכל, אז אני זונחת אותם ומנסה דברים אחרים. יש לי חוסר בברזל, ההמוגלובין יורד, ובאופן כללי נראה לי שהספיגה פחות טובה. סליחה על האורך ותודה על הסבלנות. אביגיל

היי, פוביוטיקה זה אחד הדברים החיוניים לשיקום מערכת העיכול. אבל הייתי אומר- דיי עם בית המרקחת הביתי, כדאי שתגיעי פעם אחת למרפאה כדיי לקבל אבחנה נכונה ולעשות סדר בדברים ומה את יודעת ...אולי תצאי גם עם טיפול נכון ומתאים עבורך!

31/07/2016 | 14:40 | מאת: אביגיל

מנהלי פורום נטורופתיה