שאלה למעין בנושא ירקות אורגניים ובעית אכילה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/06/2016 | 21:31 | מאת: מיכל

מעין, רציתי לדעת האם לדעתך זה משנה אם אוכלים ירקות ופירות אורגניים או לא? מכיוון שהאורגניים פחות נגישים לי (למשל אני צריכה לנסוע במיוחד כדי לקנות במקום אחר) אז זה ממש מביא אותי למצבים של הפרעת אכילה שאני לא שלמה עם כל ירקות שאני אוכלת שהם לא אורגניים ונראה לי שלפעמים זה מחשבתי אובססיבי כזה מציק. מה דעתך? ובהקשר זה, הבנתי שישנם בשוק עוד מוצרים אורגניים כמו קטניות ודגנים- אז גם במקרה זה- האם זה משנה? תודה ושבוע טוב.

שלום מיכל, ההמלצה תהיה תמיד על ירקות ופירות אורגנייים. היום ניתן להשיג מותרים אורניים הכוללים ירקות ופירות גם במחלקות טבע בסופרים השונים ויש גם אפשרות להזמין ממשקים אורגניים המגיעים עד הבית..כך שאין צורך להגיע רק לחנות טבע. לא תמיד ניתן להתמיד בתריכה של כל המוצרים האורגניים גם בשל הנגישות וגם בשל ההיצע המצומצם ומחירים יחסית גבוהים, לכן לפי דעתי, אפשר לעשות סדרי עדיפויות למשל, ירקות ירוקים עליים כדאי להקפיד לצרוך אורגניים כמו חסה, פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד, קייל וכ'ו.. כיוון שהלא אורגניים מכילים חומרי הדברה בכמויות גבוהות..פירות - פירות מסויימים, שרצוי שיהיו אורגניים הם למשל התותים..מבין המוצרים מהחי - כדאי מאוד לאכול ביצים אורגניות וגם עוף אורגני למי שעדיין אוכל (: וכך הלאה.. סדרי עדיפויות, אבל ההמלצה תמיד תהיה לכמה שיותר אורגני וטרי.

מנהלי פורום נטורופתיה