אורטיקריה וניקוי רעלים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/05/2016 | 12:31 | מאת: יניב

שלום. בחודשים האחרונים התחלתי לסבול מתפרחות ואדמומיות בעור רק לאחר מגע ישיר עם החתולים שלי או במצבים של מגע ישיר של העור שלי עם מקומות ציבוריים לא נקיים ( אבק,זיעה,לפעמים גם לחץ שמופעל על העור ) לרוב הפריחה אינה מגרדת וובכל מקרה היא חולפת מעצמה תוך כ 20 דקות עד חצי שעה . כדור של זילרגי מבטל לחלוטין את התופעה למשך כמה ימים . לפני כשבוע התחלתי טיפול נטורופתי לניקוי רעלים ושומנים מתציות צמחים שקיבלתי מנטורופת . שמתי לב שהתופעות של האלרגיה והפריחה התעצמו בימים האחרונים . האם זה יכול להיות כראקציה לטיפול שהתחלתי ? האם ידוע על מקרים שניקוי רעלים עשוי לפתור פעיות אלרגיה בעור כמו אורטיקריה ? תודה יניב

קשה לדעת, יתכן וזו אכן ריאקציה לטיפול ויתכן ואתה רגיש לאחד הצמחים. ריאקציה לטיפול לרוב אמורה לחלוף תוך מס ימים. ניקוי רעלים לדעתי לא יספיק לך, אך כמובן הוא חשוב. הייתי מציע גם לצרוך תוסף אנטי אלרגני בהמלצת המטפל וגם פרוביוטיקה

26/05/2016 | 10:42 | מאת: יניב

תודה על התשובה . בשבועות האחרונים נסתי לברר מה השתנה אצלי שגרם לגוף שלי לפרוח בצורה כזאת ואחת המחשבות שעלו לי היתה שבמשך תקופה של כ חצי שנה לקחתי באופן קבוע כדורים של פרוביוטיקה ( בלי סיבה מיוחדת ) קישרתי שהפריחות התחילו להופיע תקופה מסוימת לאחר שהפסקתי לקחת את הפרוביוטיקה . האם יכול להיות קשר בין הדברים ? יכול להיות שעצם הלקיחה של הפרוביוטיקה ללא צורך יצרה איזה שיבוש או חוסר איזון שהיה קיים אצלי וברגע שהפסקתי את הפרוביטיקה הגוף התרגל לקבל את החיידקים באופן לא טיבעי וזה מה שבעצם גורם לי לפריחות בעור ולאלרגיות ? אשמח לקבל תשובה אנסה לחזור ולקחת פרוביוטיקה לראות אם יהיה שיפור

מנהלי פורום נטורופתיה