האם תה רותח וריבוי צמחים חריפים ? עלול להזיק

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/04/2016 | 18:49 | מאת: דן

האם תה רותח וריבוי צמחים חריפים ? עלול להזיק שלום אם יש זמן לקרוא הרי פירוט למה שואל: התקררתי :-גרון : קשה לבלוע , נזלת , אוזן )בלי חום. שהאוזן כאבה חזק שתיתי תה צמחים חם ומיד הכאב כמעט נעלם. ראיתי שחום היטיב , ומאז כל בוקר שתיתי את התה הזה הרותח . הקושי בבליעה והנזלת חלפו תוך 10 ימים בערך אבל --נשארה, האוזן שהיציקה מדי פעם ולכן המשכתי עם התה החם והצמחים החריפים . נוספה תחושת שריפה חזקה בגרון עמוק ולמטה כמעט עד השקע בחזה , אחרי שבוע "נפל האסימון"- והבנתי שאולי הגזמתי -- שהרי אף פעם לא שותה משקאות חמים גם לא מרקים . ופתאום בוקר בוקר , שותה תה רותח והצמחים הוסיפו חריפות משלהם . והגזמתי בכמות כל צמח בתה :זעתר גינגר מרווה כורכום, ועוד . וגם לעסתי 20 עלים של מרווה טרייה (חריף ומר מאד)- אולי גרמתי לי "לכוויה" בגרון ובוושט .??? הפסקתי . שתיתי יומיים רק מים ללא אוכל וכמובן ללא תה חם ותחושת השריפה פחתה . מדי פעם "שורף" בגרון ומציק למטה בבית החזה , ובערב שמתקרר שנושם בשאיפה (האף כבר יבש ופתוח ללא נזלת כלל ) ,מרגיש תחושות באמצע החזה העליון, ולפעמים גירוי(לא משתעל ) בבקר מוציא ליחה שקופה ( טיפה מרה מהרגיל ) .משתדל לא להרבות בדיבור אחרת נעשה צרוד. 1)האם אפשרי שהתה החם "שרף" את החלק העליון של איזור הבליעה ???או לעיסת המרווה בכמות ? 2) שבועיים כמעט מאז שלא שותה חם - אם כן ? זה נזק הפיך? כמה זמן עד שירגע? 3) או שזה שייך להתקררות שהיתה? שנים שלא הייתי מקורר , זה יכול להיות סיבוך להתקררות מתי כאן זה יחלוף? ולא מתי להתחיל לחשוש ? 4) בן 60 -נמצא במקום שאין רופא רגיל ובודאי מומחה גרון מה את מציע לעשות ? ומה לא לעשות? 5) ואם לא שייך האם לחזור לתה -אפקטיבי ששותים קר? אחרי שתסמיני ההתקררות עברו , האם יש עוד טעם להוסיף אכינציאה או סמבוק או אחרים? תודה

א. יתכן ועשית כוויה פנימית וזה לוקח זמן להחלים. ב. כדאי להיבדק אצל רופא א.א.ג לראות אם נעשה נזק ובאיזו רמה. ג.אין בעיה לשתות תה קר/ פושר, יש לו את אותו אפקט תרפואיטי. ד.אפשר להמשיך עם אכינציאה/ סמבוק במידה והנך עוד מקורר. ה. כדאי להשתמש באלוורה (משקה לבליעה) כדיי להרגיע את המקום כמו כן גם ויטמין-C ואבץ (שניהם למציצה) יעזרו בהחלמת האיזור. ו. להבא לתמצת...(מאד מתיש לקרוא פוסט ארוך כזה...) ושיהיה רק בריאות...

מנהלי פורום נטורופתיה