שילוב של רמוטיב וולריאן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

08/10/2015 | 18:27 | מאת: חן

שלום רציתי לשאול האם שילוב של רמוטיב וולריאן הוא אפשרי ולא מזיק? האם ולריאן יכול לעזור לאובססיה שמחמירה במצבי לחץ? יש לי ocd וחרדה כללית ואני לא יכולה לקחת תרופות פסיכיאטריות ואני ממש מתוסכלת.. איזו תרופות טבעיות יכולות לעזור לי? אשמח אם תתני אפילו כמה שמות שאפשר לשלב ביניהן כדי שיועלו יותר. תודה רבה לך!

08/10/2015 | 19:23 | מאת: חן

ועוד שאלה האם אפשר לשלב את התרופות שרשמתי עם ריטלין?

שלום חן, ולריאן אינו טיפול מתאים לאובססיות ןרמוטיב אינו מתאים למצבי חרדה (מתאים לדיכאון קל -בינוני). הטיפול שיכול להתאים לך הוא באמצעות שינוי תזונתי - יש מזונות שמומלץ להימנע מהם במצב של חרדה כמו למשל, קופאין, אלכוהול, עודף סוכרים.. וכמו כן מזונות שכדאי לצרוך יותר כמו שיבולת שועל, אבוקדו ועוד.. לטיפול ב OCD ובחרדה הייתי ממליצה לך בנוסף תוספי תזונה מתאימים לך וכמו פורמולה של צמחים נוגדת חרדה שמורכבת בהתאמה אישית. גם עבודה עצמית באמצעות מדיטציה, EFT ועוד כלים נוספים יכולים להועיל יותר. אני מציעה לך לפנות לטיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה