תזונה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

06/10/2015 | 21:07 | מאת: אביב

שלום אימי בת 80 סובלת מסכרת טרשת עורקיםמועברה כבר שנינאירועים מוחיים. היא כמובן מטופלת במדללי דם וסטטינים. השאלה היא מה משמעות המרכיב של התזונה. והאם לקשישים יש התייחסות אחרת. לנשל היא ממעטת לאכול ירקות ועדיין אנחנו מפנקים אותה מידי פעם במאפים שומניים. שמתי לב שבבית חולים הדיאטנית לא שמה דגש על הנושא של שומנים בדם וכאלה. האם חשוב להתאים לה דיאטה כדי להימנע כמה שאפשר מהישנות אירוע מוחי ? תודה

שלום אביב, יש חשיבות גדולה מאוד לתזונה בגיל המבוגר בייחוד כשיש ברקע סכרת, טרשת עורקים ושני אירועים מוחיים. לא כדאי לפנק אותה במאכלים שומניים.. כמובן שכדאי שתאכל הרבה ירקות, מומלץ לאכול יותר מבושלים וכמו כן, דגים מלאים כמו אורז מלא, כוסמת, שיבולת שועל וקטניות (עדשים בכל הצבעים, שעועית, חומוס) אגוזים, זרעים ותזונה בריאה ומאוזנת. אני מציעה לכם לפנות לנטורופת או תזונאי טבעי לקבלת תפריט מומלץ עבורה. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה