תמצית עלי מרווה להזעה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/09/2015 | 22:35 | מאת: הדס

שלום, אני בת 29, סובלת מילדות מהזעת יתר (במיוחד בכפות הידיים). שמעתי לאחרונה על תוסף תמצית עלי מרווה שאמור להקל על התופעה. הבנתי שהצמח הוא מקדם אסטרוגן/פיטו אסטרוגן. האם יש לפיטו אסטרוגן אותה השפעה כמו אסטרוגן? כי אינני מעוניינת "לעשות בלגן" בהורמונים. (וסת סדירה, היסטוריה של סרטן שד במשפחה, בנוסף אני צמחונית כך שממילא צורכת הרבה חלבון מהצומח- סויה וכו'). אודה לתשובתכם בנושא.

שלום הדס, לא ידוע לי על יעילות של תצמית עלי מרווה להזעת יתר - את מתכוונת לאומגה 3 ממרווה מרושתת? מה שכן את יכולה לנסות זה דיקור סיני שיכול להיות יעיל במצבים של הזעת יתר. פיטואסארוגן נקשר לרצפטורים לאסטרוגן כפי שעושה האסטרוגן, לא הייתי ממליצה להרבות באכילת מזונות העשירים בפיטואסטרוגן. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה