תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/03/2015 | 19:00 | מאת: דניאלה

שלום, קיבלתי תוצאות בדיקות דם והם בגדר הנורמה- אבל ביחס לבדיקה בשנה החולפת יש שינוי קיצוני. מה אפשר להסיק מכך שויטמין B12 וויטמין D ירדו בפי שניים? כמו כן איך אפשר להסביר שברזל שהיה תמיד נמוך כל השנים ועל הגבול עלה פי שתיים ונמצא ברף הגבוה של הנורמה? אני טבעונית ולא מאמינה שהגעתי לכמות כזו של ברזל. השנה אמנם התחלתי לאכול באופן קבוע קטניות מונבטות עם דגנים ושבבי סויה וכן טחינה מלאה 2 כפות בערך כל יום. זה יכול לספק הסבר לעליה קיצונית כזו של ברזל? כמו כן כל השנים נטלתיB12 מתחת ללשון בעוד שבשנה הנוכחית עברתי ל- B קומפלקס במקום. אשמח להסבר, הרבה תודה וחג שמח!

שלום דניאלה, קצת קשה להגיע למסקנות על סמך הנתונים שציינת, יש לבדוק את התפריט היומי שלך כיום ובעבר וכמו כן,כדי לראות את כל התמונה הקלינית צריך לראות את כל בדיקות הדם. אכילה של קטניות, דגנים מלאים וירקות ירוקים בהחלט יכולה להעלות את רמות הברזל וגם לשפר את הספיגה. ההסבר ל B12 שיורד הוא שלקחתכל השנים רק אותו כפי שציינת, כשלוקחים רק אותו המינון שלו גבוה הרבה יותר לעומת הכמות שלו בתוך ה - B קומפלקס. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה