איזון הורמונלי

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

31/01/2015 | 08:13 | מאת: רויטל

שלום רב, מזה 3 חודשים שיוצאים לי חצקונים ענקיים בפנים, אני בת 28 ולא היו לי חצקונים מאז כיתה יא! הפסקתי גלולות כבר לפני שנה, ואני טבעונית מזה שנה, מנסה לאכול בריא, בקושי אוכלת מתוק או מטוגן,מתעמלת, אקטיבית ובסך הכל בריאה. אני חושבת שהסיבה היא הורמונלית כי אני שמה לב שהם יוצאים פעמיים בחודש, ואני מניחה שזה בזמן ביוץ ולפני מחזור. המחזור שלי גם לא סדיר אז קשה לי לדעת בדיוק, ישנם חודשים שהוא מגיע כל 31-34 ימים ויש כל 44. בלוטת התריס- תפקוד תקין. הפנים שלי נראות זוועה, מלאות בפצעים ואני לא יודעת מה לעשות. האם עליי לעשות בדיקות מסויימות? להפסיק לאכול מוצרים מסויימים? לקחת צמחי מרפא? אשמח לכל עזרה :(

שלום מיטל, יש לברר מה הגורמים להופעת האקנה אצלך. ייתכנו כמה גורמים, גורמים תזונתיים: מזון שומני, מתובל, מטוגן. סוכרים פשוטים בתפריט ועוד.. ייתכן חוסר איזון הורמונלי בפרט שאת מציינת מחזור לא סדיר.. כדאי גם לטפל באי סדירות של המחזור בלי קשר ועם קשר

מנהלי פורום נטורופתיה