נבטים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

28/01/2015 | 13:04 | מאת: דן

היי יש לי כמה שאלות לגבי נבטים-(חמניות, ברוקולי,סלק וכד....) 1- האםהם נחשביםלמזון על ובאמת כה בריאים? 2- כמה קלוריות יש ב 100 גרם נבטי חמניות? 3- האם נכון שנבטי חמניות נחשבות להכי בריאות מכל סוגי הנבטים? 4- אשמח לקבל קישור לטבלה בה מופיע הערך הקלורי ל 100 גרם של כל סוג נבט.. בבקשה תענו לי על כל שאלה בנפרד כדי שיהיה לי מסודר וברור. תודה :)

שלום דן, נבטים ניחשבים לבעלי יתרונות בריאותיים בשל תהליך הנביטה של הגרעין/הזרע. תהליך הנביטה מכפיל את כמות הויטמינים וכמו כן, גורם לפירוק של כל אבות המזון לחומרי הבניין שלהם ומקל על העיכול והספיגה. לגבי הקלוריות בנבטי החמניה הכי טוב להסתכל על האריזה.. 100 גרם נבטים בדרכ מכילים בין 20-50 קלוריות. נבטי חמניה אינן נחשבות להכי בריאות.. "הבריא" הוא אינדיבידואלי ותלוי למי, למה ולאיזו מטרה. לא מכירה קישור לטבלה שביקשת, תוכל לערוך חיפוש ברשת.. אבל הכי מדוייק יהיה להסתכל על האריזה. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה