טרום סוכרת מבוגרים.

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

22/12/2014 | 15:46 | מאת: איתי

שלום! אני בן 60 ממוצא תימני. יש לי את הגן של סוכרת מבוגרים(מצד אימי כולם סבלו מסוכרת, מצד אבי 60 אחוז)מקפיד על תזונה טובה, הרבה ירקות בעיקר עלים ירוקים מכל הסוגים.כמעט ולא אוכל מאכלים עמילניים.אוכל מעט פחמימות מלאות בעיקר לחם משיפון מלא +אורז בר ופרא וקטניות.אוכל סופר פוד על בסיס יומי כגון: אבקת מורינגה, אבקת כלורילה וספירולינה וצ'יה.כמוכן עושה פעילות גופנית בעיקר הליכה מהירה במשך שעה 4 פעמים בשבוע.למרות כל הנ"ל בדיקות אחרונות של גלוקוז בדם לאחר צום מראות על עליה לכוון 100. בדיקה אחרונה הראתה 108.זה מצב של טרום סוכרת.גם בדיקת ויטמין d הראתה על ירידה.ידוע לי שיש קשר חופף בין וטמין d לסןכרת.מלבד סופר פוד משתמש בתוספים כגון: אומגה 3 שמן דגים 2 גר' ביום+ויטמיןe,קיו 10 ומגנזיום 400 מל'.למרות כל הנ"ל ערכי הגלוקוז בדם מראים על עליה עם העליה בגיל.מה ניתן לעשות כדי להוריד את ערכי הגלוקוז?לא מעוניין בעוד תקופה קצרה להשתמש בתרופות.

שלום איתי, עליך לקבל המלצות תזונתיות ותפריט יומי למצב טרום סכרתי. תקבל המלצות למזונות שיש להימנע מהם - לא מספיק לאוכל רק פחמימות מורכבות, יש להתייחס גם לנושא האינדקס הגליקמי(IG) ויש להקפיד על מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך, כמו כן יש חשיבות לשילובי המזון. ישנם מזונות ספציפיים שכדאי לצרוך יותר כמו קינמון, זרעי/נבטי חילבה, צמח הג'ימנמה ועוד.. ניתן גם להשתמש בפורמולת צמחי מרפא לאיזון הסוכר. ויש לברר מה הסיבה לחוסר האיזון אצלך, ישמם גורמים שונים ולא רק תזונתיים.. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה