סיבים תזונתיים

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

18/12/2014 | 18:19 | מאת: יעל

שלום, רציתי בבקשה לברר: האם הסיבים של בנפייבר ונורמלק נחשבים לאותו סוג של סיבים תזונתיים, ואם לא, מה עדיף לקחת? אני לא אוכלת מספיק סיבים ליום, ולוקחת ברזל עדין עקב אנמיה ויש לי עצירות כרונית. תודה מראש

שלום יעל, ההמלצה הנטורופתית היא להעלות את מקורות הסיבים בתפריט היומי - נסי להעלות אותם על ידי צריכה של שיבולת שועל, זרעי פשתן, שיפון, כוסמין, קטניות, אגוזים, זרעים. לגבי התוספים - המרכיבים שלהם שונים: הבנפייבר מכיל סיבים תזונתיים מצמח הגואר גם ואילו הנורלמקס מכיל PEG 3350 - הוא נחשב לחומר לקסטטיבי (משלשל). מכאן שעדיף לקחת בנפייבר - פשוט תוספת של סיבים. לא ציינת איזה ברזל את נוטלת - ישנו ברזל טבעי בנוזל שנקרא "פלורדיקס" של חברת " גרמזה" או "ספאטון". הם טבעיים והספיגה יעילה יותר עם מינימום תופעות לוואי. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה