מעי רגיז ומרגיז

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/11/2014 | 17:23 | מאת: ורד

שלום אני סובלת מזה שנים רבות מכאבי בטן - גזים מרובים, נוקשות וכאבים חזקים בבטן כולל עוויתות,יציאות מרובות ביום (יכול להגיע עד 8-9) ותקופות של שלשולים. בסביבות גיל 20 (היום בת 32)עלה חשד בקולונוסקופיה שמדובר בקרוהן, אבל כמה שנים לאחר מכן עשו לי קולונוסקופיה עם גלולה שבולעים ואמרו שאין קרוהן וכנראה מעי רגיש. בחודשים האחרונים חלה החמרה משמעותית במצב שפוגעת לי בתפקוד. הלכתי לרפואה משלימה דרך קופת חולים והפנו אותי לנטורופתית שמתמחה בהפרעות בבטן ודיקור אצל מדקר שהוא גם רופא. הנטורופתית נתנה לי דיאטה למעי רגיז ואמרה שאם זה לא יעבוד נעבור לדיאטה למצבים דלקתיים במעי. לא רק שזה לא עבד, כבר חודש שאני עושה דיקור ואת הדיאטה ומקפידה על כל הכללים למרות שזה דורש הרבה הכנות והמצב רק החריף! אם קודם היו התקפים עכשיו אני סובלת כל היום ברמה שלא הכרתי קודם ואני ממש מיואשת, ולא מרגישה שיכולה להמשיך כך, זה הורס לי את החיים. האם אתם מכירים מצב כזה שבעקבות דיקור ודיאטה יש החמרה? ממה זה יכול לנבוע? תודה ושבוע טוב ורד

17/11/2014 | 17:33 | מאת: ורד

דיאטה שהיא נתנה לי היא : להמנע מקמח לבן, רק אורז מלא, בלי תפוחי אדמה/פלפלים/עגבניות/קטניות/ברוקולי/כרובית, לחם שיפון ללא שמרים בלבד, בלי שומן צמחי, לאכול פירות עם שקדים קלופים כדי למנוע תסיסה, להימנע מפרות מסוימים כמו ענבים ואבטיח מתוק רק ריבה 100 אחוז פרי של תות ממרח שקדיה,חלבון כל יום מביצים כי אני צמחונית, להיומנע ממטוגן לשתות ליטר וחצי ויותר כל מיני כללים כאלה...האם זו דיאטה שהייתם ממליצים עליה או דיאטה אחרת?

ראשית יתכן והטיפול שאת מקבלת אינו נכון למרות שיש ריאקציות טיפוליות שלרוב חולפות תוך יומיים. שנית האם נבדק ונשלל נושא של צליאק? האם נבדק קנדידה? הליקובקטר? מוזמנת לפנות למרפאה שם נוכל לאבחן ולעזור יותר

מנהלי פורום נטורופתיה