כיווץ שריר בפרינאום - רצפת האגן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

27/10/2014 | 20:26 | מאת: דרור

שלום, אני בן 33, בריא, בשנה האחרונה מרגיש כמו קפיצות שריר שנמצא בפרינאום, בעיקר בשריר שנמצא מאחורי האשכים. מרגיש שהכיווצים האלה (כמו כשקופצת העין) מופיעים בשריר שמפעילים אחרי שמסיימים להשתין / השריר שעוצרים איתו את השתן, אפשר ממש לראות את הפין זז כשזה קורה. זה מופיע כל הזמן, באבל במיוחד בישיבה, בשכיבה וגם לפני הזקפה. זה גורם לי זרם חלש בשתן ולפני ההשתנה אני ממש צריך "להתרכז" ולהרפות את השרירים כדי להשתין, כאילו השריר נוטה להיות מכווץ. הייתי אצל אורולוג שהפנה אותי לבדיקות: תרבית שתן - תקינה אולטראסאונד כליות ודרכי שתן - תקין וללא שארית שתן בדיקה פלומטרית - תקינה אבל קצת איטית במחשבה של דלקת בערמונית נתן לי אנטיביוטיקה (ציפרודקס) 14 יום - ללא הטבה בדיקת דם לתפקודי כליות, בלוטת התריס, קרטנין, סוכר - תקין TRIGLYCERIDES 299 mg/dl CHOLESTEROL 219 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 38 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc 121.1 NON-HDL_CHOLESTEROL 181 mg/dl רופא המשפחה אמר שזו יכולה להיות גם בעיה בגב תחתון, נבדקתי אצל אורתופד ועשיתי צילום עמוד שדרה מותני שיצא תקין וללא ממצא. לפני יומיים הייתי אצל פרוקטולוג שבדק והרגיש את הכיווצים האלה, בדק גם את הערמונית והרקטום שהיו תקינים, ואמר שנראה לו שזה יכול להיות עצבנות בשרירי רצפת האגן או שזה וריאציה של proctologia fugax והציע לי לעשות דיקור ו/או לקחת כדור ווליום כדי להרפות את השרירים ולראות אולי זה יעזור... בזמן שינה אין לי בעיה, אני לא קם בלילה לשירותים, אבל בבוקר כשמתחיל היום זה חוזר. אשמח לקבל חוות דעת נוספת לבעיה... לא כואב לי שום דבר, רק הכיווצים האלה מאוד מציקים ומשפיעים לי על הפין. האם דיקור / רפלקסולוגיה באמת יוכלו לפתור את הבעיה? ומה עוד אפשר לנסות? למי צריך לפנות? סליחה על השאלה הארוכה.

יתכן וכל הסיפור הוא חסר במגנזיום. תתחיל לצרוך מגנזיום של 250 מ"ג פעמיים ביום. מעבר לכך תטפל בכולסטרול ובטריגליצרידים.(יש מה לעשות בדרך טבעית )

מנהלי פורום נטורופתיה