שייק ירקות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

21/10/2014 | 13:17 | מאת: עדי

היי, אני מעוניינת להתחיל לשתות שייקים של ירקות ושילוב עם פירות, שייקים ירוקים ועוד. רציתי לשאול מספר שאלות: 1) אני מעוניינת לרכוש בלנדר מאוד יקר (ויטמיקס) ומכיוון שקראתי שעוצמות הלהבים שלו מאוד חזקות ומכיוון שמבטיחים שייק חלק וקטיפתי (לא ניסיתי אז אני לא יודעת עדיין עד כמה זה נכון) האם עוצמת הריסוק עלולה לפגוע בסיבים התזונתיים? 2) האם ניתן להכין שייק בערב, לאטום את כלי האיחסון לשים במקרר למשך הלילה ולשתות בבוקר? האם הויטמינים והמינרלים ייפגעו? (ויטמין C בטוח ייפגע, אבל מה עם כל השאר? נוגדי החימצון למיניהם ועוד?) 3) התזונה שלי מאוד לקויה, ואני פיזית לא מסוגלת לאכול הרבה ירקות בארוחה, האם שייקים כאלה יכולים להועיל למישהי כמוני שלא אוכלת ירקות כמעט בכלל? (חשוב לציין שאני בדרך כלל בריאה, בת 29 לא בהריון, עם ערכים מעט גבוהים של THS בחלק הגבוה של הסקאלה בבדיקות דם). תודה, עדי.

שלום עדי, 1. לא ידוע לי על הקשר בין עוצמת הריסוק ופגיעה בסיבים התזונתיים, ובאופן עקרוני ויטמיקס נחשב למוצר טוב. 2.תמיד ההמלצה היא לירק/פרי/ שייק טריים ולא כאלה שהוכנו מראש. 3.אני לא יודעת למה את מתכוונת כשאת כותבת שהתזונה שלך לקויה, אבל אם את לא נוהגת לאכול מספיק ירקות בתפריט היומי, אז ודאי שקבלת תוספת של ירקות בצורה של שייק יכולה להועיל לך. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה