הזעת יתר

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

14/10/2014 | 23:18 | מאת: מאיר

שלום אלו סיבות יכולות להיות להזעת יתר בכל הגוף, מה שבעיקר מציק לי זה ההזעה בראש ופנים. אני מרגיש מאוד חריג בסביבה, וזה בלתי נסבל כמות הזעה שניגרת לי מהמצח והפנים. בן 40, אני סובל מזה כבר שנים, אך בתקופה האחרונה זה קצת החמיר. בכל התרגשות, שיחה עם אנשים או פעילות קלה אני מזיע בכמויות. בדיקת דם של בלוטת התריס תקינה, כמו כן ספירת דם תקינה, ברזל תקין, סוכר תקין. מה עוד יכול להיות? בעבר בדקתי קורטיזול וגם היה תקין, ידוע שזה הורמון הדחק, האם יכול להיות שהוא בפעילות יתר אצלי אף שבבדיקת הדם זה לא משתקף? בשונה הזעה במקומות ספציפיים, יש טיפול כלשהו שיכול להקל על הזעה כללית מרובה? תודה

שלום מאיר, הזעת יתר יכולה להיגרם מכל מני סיבות, ראשית, קיימת נטייה להזעת יתר ואפשר לבדוק את זה ברקע המשפחתי, סיבה נוספת היא מתח וחרדה - הזעה במצבים מסויימים המעוררים מתח וכמו כן באזורים מסויימים בגוף וכמו כן קיים קשר תזונתי- מזון שומני, מטוגן, הרבה סוכרים, מלח וטוקסינים (רעלנים ) אחרים הקיימים בתפריט היומי שלך עלוילם לגרום לכך. אז ראשית, יש לברר מה הסיבה להזעת היתר - זא גם הדרך הטבעית של הגוף לפנות רעלים וזה דבר טבעי וחיובי, אבל צריך לבדוק במידה והתופעה אינה מאוזנת. תזונה ודיקור סיני יכולים לסייע לך. בהצלחה ורק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה