בלבול רב מפגישה עם נטורופתית - האם הגיוני?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

11/10/2014 | 10:50 | מאת: שירן

שלום רב, בשבוע שעבר נפגשתי עם נטורופתית ע"מ לטפל ב2 בעיות עיקריות. 1. תסמונת המעי הרגיז - שקיימת אצלי כשנתיים וחצי 2. עליה במשקל אחרי ירידה משמעותית (של 12 קילו) לפני כ-3 שנים. הנטורופתית הרכיבה לי תפריט בו אני יכולה לאכול רק כרישה, שעועית ירוקה, מנגולד, ביצה,מעט לחם שיפון, אורז וקינואה ולהקפיד לאכול עוף פעמיים ביום (נשמע לי המון) ללא ליווי פחמימה. כמו כן, היא ביקשה ממני לצרוך ביום אחד 4 כפות טחינה, 7 שקדים, 5אגוזי מלך, 5 אגוזי ברזיל ו-5 תמרים - לפי הבנתי מדובר פה בכמות גדולה ביותר של שומן! האם זה הגיוני שמישהו המעוניין לרדת במשקל יצרך כל כך הרבה שומנים? חשוב לציין באותו הנושא שהיא ביקשה ממני גם להפסיק כל פעילות גופנית אירובית (שהייתי מבצעת עד כה 5 פעמים בשבוע) יצאתי מאוד מבולבלת מהמפגש איתה.. האם הדברים הללו נשמעים לכם הגיוניים? האם נתקלתם במקרה כזה? תודה מראש וחג שמח!

שלום שירן, אני מציעה לך לערוך את הבירור ולשאול כל מה שלא ברור לך את הנטורופתית אליה פנית ושנתנה לך את ההמלצות, מה הסיבה שאת לא פונה אליה? היא ערכה את האבחון והא מכירה את התמונה הקלינית ובודאי יש לה הסבר מדוע אלה ההמלצות שלה, תבררי איתה. אני לא מכירה אותך ולא ערכתי איבחון ותישאול ,כך שאני לא יכולה לדעת האם ההמלצות הנ"ל מתאימות לך. תפני אליה לבירור, כך תקבלי את המענה הכי טוב עבורך. בהצלחה!

מנהלי פורום נטורופתיה