אכילה רגשית

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/09/2014 | 01:31 | מאת: נעמה

שאלה למעין: איך אפשר לטפל באכילה רגשית? איבוד שליטה לא מתוך רצון לפגוע בעצמך אלא חוסר תשומת לב וצורך דחוף להפסיק כאב נפשי איכשהו. טיפולים פסיכולוגיים הם ממושכים ויקרים ולדעתי גם גורמים להרבה מתח שפוגע בגוף. אני יודעת שכמה שיותר להקפיד על שגרה, סדר יום, עשיה, וגם תכנון עוזרים, בנוסף חשיבה חיובית, "לסלוח לעולם", בלי לכעוס וכו' למען הבריאות הגופנית. אבל עדיין זה לא הולך, במיוחד כשלא מתכננים, מצד שני כמה להיות אובססיביים לנושא?? מרגישה מיואשת.

שלום נעמה, אכילה רגשית ניתנת לטיפול באמצעות תהליך רגשי הנעשה בין מטפל למטופל יחד עם תהליך תזונה נכונה ובריאה. התהליך הוא גופני ורגשי. ישנם כמה כלים המטפלים באכילה הרגשית כמופרחי באך, תהליך התבוננות בפונוקציות שהאוכל ממלא ותהליך התבוננות ברגשות בכלל.. ונכון גם אמרת יש בו גם תבליך של סליחה, עבודה על אשמה, ביקורת ועוד.. תוכלי לקרוא קצת על התהליך במאמר הבא: http://www.natureopathy.co.il/article/eating-disorder ובינתיים שתהיה שנה טובה של שיחרור מדפוסים ישנים ומיותרים ותהליך של התבוננות והתחדשות (:

מנהלי פורום נטורופתיה