חומצות שומן חיוניות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/09/2014 | 21:37 | מאת: יגאל

שלום. יש לי שאלה לגבי Omega 3 ואני מאוד אודה לכם אם תבהירו את הנושא הזה. אני רוצה לצרוך את Omega 3 ממקור צמחי בלבד, אבל אני מאוד מתוסכל מהשמועות שחומצת השומן ALA שמצויה בשמן צמחי לא מומרת טוב לנגזרות EPA ו-DHA שמצויות בשמן דגים. האם אתם יכולים להפריך את השמועות האלה?

שלום יגאל, שלחתי לך גם מייל באופן אישי וללהן תגובתי: אין מדובר בשמועות.. כי אם בתהליך הסינתיזה של חומצות השומן ולכן לא ניתן להפריך.AlA היא חומצת שומן המגיע מהצומח ( זרעי פשתן, ציה, עלים ירוקים, אגוזי מלך וכו) בגוף היו עובדת תהליך סינתזה ומומרת ל - DHA ו- EPA. לשם תהליך זה נדרשים מספר מרכיבים כמו אבץ, רמת חומציות תקינה חומצות אמינו וכו.. והרבה פעמים תהליך זה משובש והסינתזה אינה תקינה.מכאן ההמלצה לצריכה של שמן דגים שבהם כבר יש DHA ו-EPA במקור ואין צורך להסתמך על תהליך סינתזה.זה בסדר לצרוך אומגה 3 מהצומח ולדאוג לך שלגוף יהיה בסיס טוב ומאוזן כדי שתהליך זה יקרה .. רק בריאות ושנה נפלאה, מעין זעירא נשלח מה-iPhone

מנהלי פורום נטורופתיה