סופר סאם, דלפא ותיאנין לדיכאון

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

24/07/2014 | 20:15 | מאת: דנה

שלום רב, האם מישהו מכיר את השפעות התוספים SAMe (ס-אדנוזיל-ל-מתיונין), דלפא (DL-Phenylalanine) ותיאנין (Theanine) על דיכאון וחרדה? האם ניתן לקחת את התוספים SAMe (ס-אדנוזיל-ל-מתיונין) ותיאנין (Theanine) ביחד למטרות דיכאון וחרדה? ובנוסף דלפא (DL-Phenylalanine) ותיאנין ביחד?

שלןם דנה, כל התוספים שציינת יכולים לסייע במצב של דיכאון וחרדה, אך לא הייתי ממליצה לך לקחת את כולם יחד. לקיחה של חומצות אמינו צריכה להיות מושכלת על מנת לא לגרום לחוסר איזון והנושא מורכב. כלומר, לקיחה של דלפא ותיאנין מבלי לקחת חומצות אמינו אחרות במקביל עלולה ליצור חוסר איזון בגוף, לכן אני לא ממליצה לקחת מבלי להתייעץ ולקבל תוכנית טיפול. מה שכן, את יכולה לקחת את ה - SAM-E שיש לו השפעה מיטיבה במצבים של דיכאון. המינון האופטימלי לטיפול בדיכאון הוא 800 מ"ג. מה שמאוד מייקר את התהליך. ישנן אפשוריות נוספות כמו פורמולות צמחי מרפא בשילוב עם עם שינוי תזונתי. בהצלחה!

26/07/2014 | 21:36 | מאת: דנה

לקיחה של תיאנין ודלפא ביחד דורשת לקיחה של חומצות אמינו נוספות? או שגם תיאנין בנפרד ודלפא בנפרד צריכים להלקח עם חומצות אמינו אחרות? אילו חומצות לדוגמא?

מנהלי פורום נטורופתיה