רמת PH

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/07/2014 | 15:40 | מאת: גל

שלום, סובל מספר שנים מריח רע מהפה שלא נובע מאיזשהי בעיה דנטלית או חניכיים וגם לא מבעיה שקשורה לאא"ג. לאחרונה חקרתי את העניין מעט והחלטתי לבדוק את רמת הPH ברוק כיוון שהרוק שלי דביק קצפי ונמתח. מדדתי את רמת הPH מספר פעמים ביום כולל בבוקר שאני מתעורר וכל הזמן הוא נמצא בין 8.5 ל9. כלומר מאוד בסיסי. לפי מה שהבנתי רמת חומציות נורמלית בפה אמורה להיות 6.8-7 לרוב האנשים יש חומציות גבוה מידי ואצלי בדיוק ההפך. החומציות לא בריאה לשיניים אבל החיידקים שגורמים לריח רע מהפה לא מסוגלים לשגשג כשהרמה חומצית כל כך. אצלי רמת החומציות נמוכה לכן יש להם אופציה לשגשג בפה. על מה מעיד רמת חומציות בסיסית כל כך של הרוק? על בעיה במערכת העיכול? איך ניתן לאזן את הרמה הזאת? אני מניח שזה מעיד על בעיה מסויימת והרמת חומציות של הרוק זה הסימפטום של הבעיה. תודה רבה.

http://www.gastro-israel.org.il/%D7%AA%D7%AA-%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%A7%D7%99%D7%91%D7%94/ הטיפול יכול להיות ע"י אנזימיי עיכול, פרוביוטיקה, B-12 ואבץ

מנהלי פורום נטורופתיה