הבדל בין מזונות

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

16/04/2014 | 22:02 | מאת: מיכל

שלום לך 1- מה ההבדל (מבחינת ויטמינים ומינרלים) בין פשתן חום לפשתן זהוב? - מה עדיף לצרוך? 2- מה ההבדל (מבחינת ויטמינים ומינרלים) בין שמשום מלא (חום) לשומשום שחור- מה עדיף לצרוך? 3- מ היתרונות הבריאותיים של שמן קצח? במה הוא עוזר לטפל? האם הוא טוב לבעיות של נםיחות וגזים במע העיכול? האם יכול לסייע? אני יודעת שבתזונה נכונה חשוב לגון ולא לצאוך רק מזון אחד ולכן ברור לי שתגידי לי לאכול גם מזה וגם מזה- ובכל זאת אני שואלת מה מבין השנים הוא הבריא יותר/עדיף לאכול. אנא עני לי על כל שאלה בנפרד- המון תודה

שלום מיכל, הפשתן הזהוב והפשתן החום הם שני זנים שונים של פשתן, אין הבדל ביניהם. זרעי שומשום קיימים בשני גוונים צהוב בהחיר ושחור, ההרכב שלהם דומה- רמת מינרלים גבוהה בשניהם. בשומשום השחור משתמשים בדר"כ במזרח הרחוק להכנת סושי וסלטים אסייתים. שמן קצח כמו שציינת מסייע בבעיות במערכת העיכול כמו כן, הוא עשיר בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3 ואומגה 6 ולכן מסייע גם בהפחתת כולסטרול, חיזוק כלי דם, איזון הורמונלי, חיזור מערכת החיסון ועוד.. רק בריאות!

מנהלי פורום נטורופתיה