ירידה במסת שריר במקום במסת שומן

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

15/04/2014 | 20:58 | מאת: קובי

שלום רב אני בן 26, גובה 1.74 עצמות לא רחבות. עד לפני שנה הייתי בעודף משקל ושקלתי קרוב ל 77 קילו. התבטא בשומן בכל הגוף, כולל קרס נחמדה מאוד. מטעמים בריאותיים ואדיאולוגים הפכתי לטבעוני. עברה שנה ונכון להיום אני שוקל 64 קילו, כלומר ירדתי סביב 13 קילו בשנה. אין ספק שירדתי המון בשומן, וזה מבתבטא בשני מידות בביגוד שירדתי. יחד עם זאת שמתי לב למשהו מוזר שמטריד אותי, למרות שאני לפי ה BM נמצא במשקל האידיאלי, יש לי עדיין קרס גדולה. אני מאוד צנום, כל השירים נעלמו, ועם קרס גדולה. זה היה כששקלתי יותר וזה עדיין ככה. לכן הגעתי למסקנה שלמרות שירדתי מסיבית במסת שומן לא ירדתי מספיק, ובמקום זה ירדתי המון במסת שריר אחרת אני לא מצליח להבין את הסיבה הזו. המזון שלי בעיקר מורכב מ : שיבולת שועל, אורז מלא, לחם שיפון מלא 2 פרוסות ביום עדשים, אגוזים, ירקות. אשמח לעזרה כי אני מאוד דואג לבריאותי בגלל העניין הזה.

15/04/2014 | 23:25 | מאת: נעמי

אני לא מקור סמכותי ובכל זאת- השמנה בטנית עד כמה שידוע לי קשורה בכולסטרול /טריגליצרים גבוהים- יש לזה כמובן קשר גנטי- אבל גם לעיתים לנטילת תרופות מסוימות. לעיתים בכל זאת יש השמנה בטנית כשהערכים שציינתי עדיין בנורמה. טבעונות כשלעצמה היא דרך נהדרת להלחם בזה- אבל כנראה שלוקח זמן לגוף לחזור למצב האפס, להתנקות ולפרק את השומנים מתוכו. ספורט אגב היא גם דרך מצוינת להוריד ערכים אלה. צריך לבדוק אם בתהליך ההרזיה לא נשאר בעצם עור עודף בבטן- ואולי מדובר בזה ולא בשומן בטני. בקיצור שווה לבדוק את הערכים הללו ואז לעשות חשיבה מחודשת, אולי אפילו להתייעץ עם דיאטנית (ככל הידוע לי יש מכשיר שיכול לבדוק מהם שומנים ומהם שרירים בגוף ולערוך חישוב כלכלי בכמה שומן עודף מדובר). בכל מקרה שיהיה בהצלחה.

מנהלי פורום נטורופתיה