תוספים ללחץ דם

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

02/04/2014 | 01:16 | מאת: דני

שלום בן 39 עם לחץ דם מעט מוגבר, לעיתים גבולי, לא מטופל בתרופות. רציתי לשאול האם במצבים בהם קיים ספק אם בכלל יש לטפל תרופתית, האם ישנם תוספים כלשהם שיכולים לשפר ולהוריד את רמת את לחץ הדם? (כמובן מלבד תזונה ופעילות גופנית) קראתי למשל על מחקר שבוצע על ידי חוקרים מישראל בעניין מיץ רימונים (אינני יודע האם זה רק מיץ סחוט או גם תוספים שמיוצרים על ידי חברות ויטמינים של גלולות מיצוי רימונים). או על מגנזיום שמרחיב את כלי הדם, ועוד. אני מניח שיש עוד, אשמח לשמוע המלצות בעניין. כמו כן רציתי לשאול האם ידוע לכם האם תוסף מזון "ארטישוק" (שמומלץ לבעיות בכבד שומני וכדו', ורציתי לקחת את זה למטרה זו) מעלה לחץ דם או מוריד, קראתי דברים סותרים בעניין? תודה רבה

עקרונית תלוי בערכי הלחץ דם לעיתים בהחלט יש צורך בתרופה, במקרים קלים עד בינוניים אפשר להסתדר עם צמחי מרפא ותזונה מתאימה ובמקרים אחרים ניתן לשלב . הכל בהתאם למצב. לגבי רימונים עדיף בקפסולות , כמובן שגם השתייה מצויינת. לגביי תוספים אחרים מגנזיום ואשלגן יכולים לבוא בחשבון ישנן תוספים אחרים כמו פרחי עוזר. לגבי כבד שומני ראה 2 תשובות לפניך

מנהלי פורום נטורופתיה