עולש ציקוריה תחליף קפה - בריא ?

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

05/01/2007 | 00:23 | מאת: רמי

העולש לפי כתובים טוב בייחוד לכבד עקב מרירותו. השאלה היא האם בצורתו כתחליף קפה טיבו הבריאותי נישאר או להיפך בתודה מראש רמי .

שלום רמי, העולש המשמש בסיס לתחליפי קפה הוא שורש של עולש קלוי , כתוש ועם תוספות אחרות.. הוא עדיין בריא ומומלץ - במיוחד כתחליף קפה , אך הוא לא כמו חליטת שורש עולש טרי המשמשת באמת לדלקת בקיבה , אבני מרה, צהבת ועוד.. אני בהחלט ממליצה עליו כתחליף קפה , מומלץ יותר להכין ממנו תה : 1 כפית מהשורש בחצי כוס מים ולסנן , המינון הוא 250-300 גרם ביום. בהצלחה!

03/01/2011 | 10:00 | מאת: אלי

אני שותה המון קפה ואני מניקה. מחפשת תחליפים ראויים ובריאים. האם ניתן לצרוך עולש בהנקה? תודה

16/12/2011 | 15:00 | מאת: נירית

לפי אתר גאמנון העולש לא מומלץ לשימוש יותר משבועיים רצוף: http://www.gamnon.net/AG-NewHerbal/Herbs16-Ayin/Heb-Spices-Ayin-Chicory.htm הטענה שעלול לגרום לבעיה ברשתית מדאיגה אותנו במיוחד כי לאימי יש AMD בשלב רטוב ועוברת זריקות כל חודשיים והיא משתמשת רבות בקפה צ'יקו(עם עולש) האם זה מסוכן גם בקפה או רק כשמבשלים את העלים?

23/02/2017 | 17:25 | מאת: סליה

האם הצ׳קוריה מסוכנת לרשתית האם יש תופעות לוואי נוספות

04/03/2021 | 13:36 | מאת: גיל

האם למשקה העולש יש תןפעות לוואי?

מנהלי פורום נטורופתיה