בדיקה לקנדידה

דיון מתוך פורום  נטורופתיה

17/06/2005 | 10:18 | מאת: איתמר

שלום היכן אוכל לעשות בדיקת מעבדה לקנדידה באזור ת"א תודה.

17/06/2005 | 10:29 | מאת: ענבל

בחור חמוד תקשיב. אם אין לך קנדידה בעור או בלשון כי הרי אין לך נרתיק . אז אין לך קנדידה. אני קבלתי טיפול נגד כנדידה משך חצי שנה בלי שהיו לי סימני עור או וגינה ושגעתי את רופאת הנשים שלי . היא עשתה לי תרבית והביאה אותי מול מיקרוסקופ והראתה לי בהגדלה שאין לי קנדידה ואם אין סימנים מזהים בעור או בוגינה אז זו המצאה של נטורופטים שירשו את זה מהקול"ג שלהם ומקריאה של ספרי טבעונות. בסוף כן הגעתי לספר כזה ולאחר קריאה מדוקדקת בו הבנתי סוף סוף את הבלוף של הקנדידה שהמציאו נטורופטים וגופים שמוכרים תוספי מזון שעשו בה שימוש לקדם תוספים ע"י זריעת בהלה בציבור. תהיה בריא. ענבל.

17/06/2005 | 12:38 | מאת: רויטל ברמן

נכון שיש Over Diagnosis (אבחנת יתר) של קנדידה, נכון שבד"כ הסיבה לכך היא בצע כסף של מטפלים או מוכרי תכשירים, אך מכאן ועד קנונייה המרחק גדול. חשוב לזכור באמת שקנדידה מערכתית זה מצב קיצוני שמתבטא בפטרת קנדידה חוזרת בנרתעק ובבעיות עור - בין השאר (!!). כלומר לא כל שלשול כרוני או קנדידה נרתיקית או פטריה בציפורן זה קנדידה מערכתית. את זה חשוב להפנים ולהיזהר מתאבי הבצע. א-ב-ל קנדידה מערכתית זה בהחלט בעיה שרירה וקיימת במחוזותינו המערביים עם אורח החיים הקלוקל. הנטורופתיה לא המציאה את הבעיה אלא באה לנסות ולפתור אותה (עם הרבה הצלחה, By the way, וחסך סבל למטופלים רבים). אז בואי נשמור על פרופורציות ולא נקצין לכאן או לשם. שבת שלום.

מנהלי פורום נטורופתיה