דר לשום כשאומרים או מתכוונים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/2016 | 14:31 | מאת: הדר

לאנרגיה אלסטית של מערכת השריר/גיד כמו שקורה לגיד האכילס בריצה:האם ניתן לאמר שיש גידים מסויימים בגוף שאינם יכולים לעשות את מה שעושה גיד האכילס בריצה שזה לצבור אנרגיה ולשחררה? קראתי האיזשהוא מקום כי גידי האצבעות האם גידים שנקראים positional ? האם זה אומר שאינם עושים אותו הדבר כמו גיד האכילס? זה קשור למבנה שלהם? תודה רבה

אכן יש גידים של שרירים מסוימים שאינם נדרשי לעמוד מול עומס גדול ותפקיד להניע עצם מסויימת סביב ציר מסויים ולמקם אותה שם. כאלו הם הגידים של מישרי האצבעאות. שרירים אחרים במיוחד שרירים שפועלים נגד כח הכבידה - וגיד אכילס הנו הבולט שבהם- פועלים כמו קפיץ הם נמתחים( בתחום הפיסיולוגי כמובן)ועלידי כ צוברם אנרגיה וכשהם משתחררים מן המתיחה הם מחזירים את האנרגיה ועל ידי כך מסיעים לשריר בהפקת הכח הדרוש. תפקיד שונה מבנה שונה: רואים הבדל היסטולוגי וביומכני בין סוגי הגידים השונים.

מנהל פורום אורתופדיה