כאב בשוק + מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/12/2016 | 00:33 | מאת: בנימין

שלום רב, אני בן 20. פעיל ספורטיבית (אימוני כוח+ ריצות). לפני כ3 שבועות עשיתי בדיקת מיפוי עצמות + SPECT, עקב כאבים בברך ובשוק וכן כאב גב עם הקרנה לאגן. בהתחלה חשבתי שהכאב בשוק הוא אולי שין ספלינט. בתוצאות המיפוי נכתבו הדברים הבאים: "לא הודגמו ריכוזים אוסטאו- בלסטיים מוקדיים החשודים לשברי מאמץ בשני השוקיים". "מודגמים ריכוזים דיפוזיים בברכיים, בקרסולים ובשתי הפיקות, יכול להתאים לטנדוניטיס, משנית לעודף מאמץ" "עקמת קלה קמורה ימינה בעמוד השדרה. ללא ממצא פתלוגי גרמי לכאבי גב". אשמח נורא אם תוכלו להסביר לי את התוצאות, במיוחד השורה השנייה לגבי הטנדוניטיס. אני עסקתי באימוני כוח בחדר כושר (סקוואט דדליפט) וכן באימוני ריצה. הכאב שקיים אצלי הוא בשוקיים, בחלק האחורי התחתון באיזור של שריר הסולייה (הסולאוס), מעט מתחת לשריר התאומים. כאב קיים גם בלחיצה על שריר הסולייה. בברך כאב לי (היום כבר לא, אם כי בשבוע האחרון כאב) בשני מוקדים: 1. בברך ימין כאב היה בגיד/רצועה שמחבר בין השריר הארבע ראשי לברך (מצד ימין (הפונה החוצה) למעלה של הברך, בקדמת הברך). 2. בברך שמאל כאב מאחורי הברך בגיד שמחבר בין ההמסטרינג לשוק (מניח שמדובר בטנדוניטיס של גידי הברך). אשמח לשמוע פענוח של אנשי מקצוע והבהרה שלכם לגבי: 1. מה אובחן אצלי בשוקיים ובברכיים? 2. האם הכאב בשוקיים קשר בעצם- דוגמאת שין ספלינט? 3. כיצד עלי לטפל בפציעה ולמנוע אותה לעתיד? 4. האם ה"עקמת קלה קמורה ימינה" הינה בעייתית לגב? תודה רבה על העזרה !!!! שבוע טוב.

1. מאומה. עלתה השערה שמדובר בדלקת גידים משניתל עודף מאמץ. דלקת גידים לא מאבחנים במיפוי עצמות 2.לא נראה שרי המיפוי שלילי לגבי השוקיים 3. לא ברור מהנ ישל לך ולכן אי אפשר להציע 4. אי אפשר לדבר על עקמת שהודגמה במיפוי עצמות , ניתן רק לומר שעקמת קלה היא שכיחה מאד ועל פי רוב לא בעיתית

מנהל פורום אורתופדיה