סדק בצלע בעקבות שיעול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/12/2016 | 13:12 | מאת: גלי

שלום ד"ר, אני מזה כ-3 שבועות עם ברונכיט קשה עם שיעול חזק . מאתמול התחיל כאב מאוד חד בצד ימין מתחת לחזה בעיקר בעת שיעול. האם יתכן סדק בצלע בעקבות השיעול? האם יש טעם לבצע צילום או שבכל מקרה אין מה לעשות? יכול להיות משהו אחר. (צילום ריאות שעשיתי לפני כשבועיים יצא תקין). כיצד ניתן להקל על הכאב? תודה רבה. גלי

יתכן עדיף לבצע צילום לברר שאין" חזה אויר"

22/01/2017 | 19:41 | מאת: חדוה

חמותי בת 90 אובחנה לפני שבוע בדלקת ריאות.קיבלה טיפול אנטיביוטי מאסיבי.אתמול בלילה לא מצאה תנוחה נוחה לשינה מרוב כאבים והבוקר הרופא אמר שכנראה הצלע נשברה. הפתרון שהציע הוא אופטלגין.א.האופטלגין לא עוזר לה למרות שלוקחת 2 כדורים.ב.לא מסוגלת לשכב במיטה מכאבים עזים בשכיבה.האם יש פתרון נוסף שאפשר לעזור לה? תודה

מנהל פורום אורתופדיה