חיכוך בחוליות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/10/2016 | 12:14 | מאת: נועם

שלום רב. רשמתי ככותרת חיכוך החוליות כי כך זה נראה לי .אתמול רכנתי מהספה לשולחן וביצעתי פעולה הצידה,באותו הרכע הרגשתי זרם באזור הגב התחתון בצד .הנשימה נעתקה הכאב חריף מאוד אחז בי לא יכולתי למצוא דרך לשוב למקומי ללא הכאב העצום שאחז בי בכול תנועה.נשכבתי בצורה היחידה שמנעה תזוזה של המקום וקפאתי.עברתי אירוע כזה בצורה דומה לפני שנה ואז נזקקתי לזריקת וולטרן ולכדור אסיוול.לאחר יומיים הצלחתי לעמוד וללכת בזהירות עם תמיכה של חגורת גב.כך גם הפעם הזו קיבלתי זריקה וכדור אסיוול. האם ידועה הסיבה לתופעה זו ,מה ניתן לעשות בכדי למנוע השנות של מקרים כאלו.איך עם בכלל ניתן לחזק את המקום. אודה לכל תשובה.

מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות עם קרוב לודאי שינויים במבנה הדיסקות או לפחות אחת מהן אם בצורת בלט או בצורת בקע או סתם קרע של מעטפת הדיסקה

16/10/2016 | 20:20 | מאת: נועם

האם יש טיפול לבעיה מסוג זה האם פיסיותרפיה יכולה להועיל ,האם תרופות המסייעות למפרקים יכולות להועיל .ובכלל למי עלי לפנות .

מנהל פורום אורתופדיה