אונכדרומה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/10/2016 | 18:12 | מאת: מור

שלום בדיקת סיטי לפני 6 שנים חלון עצם במטיפזה המקורבתשל הפומור השמאלי מודגם תהליך סקלרוטי בעיקרו עם מטריקס המזכיר תהליך כונדרואיד קוטר ממצב כ 2 ס"מ ללא פריצה קורטיקלית ללא תגובה פריואסטלית ללא מרכיב רקמה רכה ממוקם בעיקר במדולה .יתכן אנכונדרומה הייתי אצל אורטפד ובדיקה אמר לא להתייחס לזה וראה תדיסק ותצילום ובדיקה פיזית לפני שנה הייתי במיון עקב כאבי בטן עשו לי סיטי בחשש לאבנים ובמקרה ראו שוב את זה ורשמו על אותו ממצא בעל רנטגנים שפירים אנכודרומה 1x5על 2x5 למיטב ידעתי זה גדל האם יכול להיות ששפיר גודל!? מאוד מודאג כי בתקופה אחרונה ממש לא מרגיש טוב כמו רעשים כאלה בעצמות ויובש חזק בעור ואני מאוד בחרדה תודה

13/10/2016 | 20:01 | מאת: מור

מדייק בתשובה יש לציין שלישחררו אותי ואמרו לי שהכול תקין כולל בדיקות מקיפות דם בסיטי של המיון נגע סקלורטי בעל גבולות חדים כ 1.5x2.5 בצוואר הפומור משמואל בעל מאפינים רנטגנים שפירים אנכודרומה? תודה

אכן מדובר בגידול שפיר אך כזה שמסוגל לתפוח אם כי לאט מאד. מה שחשוב הוא המיקום אם הוא תופס יותר מ50% מקוטר העצם בסביבתו יש לשקול ניתוח שבו מגרדיםה חוצה את התוכן של הגידול ומשתילים עצם כדי למנוע שבר

16/10/2016 | 11:28 | מאת: המשך

אז אני יכול להרגע !? זה לדעתך מצריך מה שאמרת? כי האורטפד אמר שזה משהו מולד כזה השאלה עם אתה רואה שזה תפח לפי הממצאים במכון ואחרי כמה שנים לפני שנה בסיטי מיון זה תפח מעט!? אני עדיין לחוץ יש לי מעט כאב אורטפד אמר משכחי כאב לפי הצורך אני לא יודע מה יכול לעזור מעט לכאב האם זה יכול לעשות גם כאב בעצמות כאילו רעשי מפרקים? יש לציין שאני סובל ממיופתיה אשמח לתשובה לחוץ מאוד תודה רבה על המענה

מנהל פורום אורתופדיה