גוש נוקשה בקרסול - בדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/10/2016 | 11:50 | מאת: אורנה

דר שלום וחג שמח, שאלה דחופה בבקשה מאמא של ילדה בת 27. קרוב ל-8 חודשים כאב לה בקרסול מתחת לזרת בכרית. ומשום מה רצתה ללכת לרופא ודחתה. שלשום נגעה וגילתה גוש ונכנסנו כולנו ללחץ אטומי. במקרה הגענו לרופא אורתופדה כף רגל וקרסול שאמר לה דחוף אולטראה סאונד ו-mri. קיבלנו שוק כי זה לא נשמע טוב. הוא כתב: גוש נוקשה רגיש תחת ראש מסרק 5 כף רגל שמא. ממצאים: גוש נוקשה ללא טינל ללא הגבלה בתנועת המפרק הגוש נייד עם גבולות סדירים בגודל של מעל סנטימטר בולט פלנטרית. מה לדעתך זה אומר שזה יכול להיות סרטן ? ממש מפחיד. אנא ממך תכתוב את האמת כי גם צריך לדעת תמיד את האמת. ולמה שלח אותה דחוף לעשות אולטראסאונד ואמריי,. אגב הוא אמר שהוא לא רוצה להבהיל אותה אבל לא יודע בדיוק מה זה. או שהוא יודע ולא רצה להכניס אותה לטראומה שראה שהיא מבוהלת יש מצב כזה? תודה רבה רבה מאמא מודאגת מאד. אורנה

הסבירות לסרטן היא נמוכה מאד. סביר יותר שמדובר בגוש רקמת חיבור לא ממאיר

15/10/2016 | 17:45 | מאת: אורנה

מנהל פורום אורתופדיה