כאבים בברכיים מימין יותר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

14/10/2016 | 08:57 | מאת: יואב

שלום ד"ר אסא האם יש היום נטיה בקרב רופאים בכלל ובכללית בפרט לתת למטופלים לפי בקשתם לעשות טיפול בגלי הלם ? יש לי ביטוח בריאות פרטי ואני יכול לקבל את הטיפול הזה כטיפול מחליף ניתוח . קיבלתי לעשות ניתוח ארטרוסקופיה אבחנתית ואני לא מעוניין לעבור את זה כרגע . האם זה משפיע או משנה את החלטתו של הרופא כאשר הוא יודע מראש שהטיפולים לא יבואו על חשבון הקופה בה הוא עובד? תודה מראש יואב

טיפול בבלי הלם אינו טיפול מחליף ניתוח אלא ממש כמו טיפולים אחרים( זריקה למשל ) אפשר לעשותו במקרים מסוימים . היה ויעזור לא יהיה צורך לחשוב על ניתוח. במילים אחרות, בעיקרון , אין מצב שבו מתלבטים גלי הלם או ניתוח. כאשר מדובר בארתרוסקופיה אבחנתית אין בכלל מקום לחשיבה על גלי הלם שכן מדובר בניתוח לשם אבחנה ועד שאין אבחנה אי אפשר לדבר על טיפול.

מנהל פורום אורתופדיה