פענוח ct של אימי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/10/2016 | 20:09 | מאת: חיים

שלום, אמא שלי בשבועות האחרונים עם כאבים מאוד חזקים ברגל, שמוקרנים מהגב, עד שבשבוע וחצי האחרונים לא מסוגלת ללכת

14/10/2016 | 07:55 | מאת: חיים

שלום, אמא שלי בת 58 וסובלת בשבועות האחרונים מכאבים חזקים שמוקרנים לירך ולרגל עד מצב שבשבוע וחצי האחרונים מלבד לשכב כמעט ולא יכולה ללכת עקב כאבים. קיבלה כבר פעמיים זריקה שלא ממש הועילה. לאחר בדיקת ct שעשתה , בסיכום נרשם: במרווח L4-L5 השק הדוראלי לחוץ ע"י בלט דיסק מרכזי מימין אשר מצר את התעלה. בלט דיסק מרכזי הקיפי משמאל גם ב -L3-L4. שינויים ניווניים. השאלה היא , מה בדיוק חומרת המצב ומשמעותו, מה ניתן לעשות בשלב הזה? נתון נוסף אימי סוכרתית. תודה מראש על התשובה.

חשוב לדעת לאיזה צד קורן הכאב. חומרת המצב תלויה בכמה פריטי מידע כמו משך המחלה, איפיוני הכאב , ממצאי הבדיקה הגופנית תולדו תעבר , מחלות ברקע ובדיקת המתאם שבין ממצאי בדיקות הדימות והממצאים הקליניים .

מנהל פורום אורתופדיה