בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/09/2016 | 20:15 | מאת: נערן

שלום רב, אודה לעזרה בפיענוח הבדיקה סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: הבדיקה בוצעה בשקלול TSE T1, STIR TSE T2 במישורים אקסיאלי וסגיטלי. סיבת הבדיקה: כאבים ברגל ימין. עמדה אנטומית של החוליות. האותות הנובעים מן החוליות בגדר הנורמה. גובה הדיסקוסים הסחוסיים ועוצמת האותות הנובעים מהם תקינים. הקונוס המדולרי בעל מבנה ואותות תקינים. קצהו מודגם בגובה תקין. L1-D12 :בגדר הנורמה. 2-L1 :בגדר הנורמה. 3-L2 :בגדר הנורמה. 4-L3 :בגדר הנורמה. 5-L4 :ללא בלט דיסק. התעבות הפסט השמאלי עם מעט נוזל תוך מפרקי. התעבות של ליגמנטה פלבה דו צדדי. S1-L5 :ללא בלט דיסק. התעבות הפסטים דו צדדי. לסיכום: ארטרופתיה פצטרית כמתואר.

הממצא בגובה L4-5 הנושינויים ניווניים ( שחיקת סחוס במפרק הבין חוליתי האחורי השמאלי). ממצא זה אינו מסביר את הכאב ברגל ימין ואין לו חשיבות

מנהל פורום אורתופדיה