שאלה לגבי השרירים שחווים כיווצים בהפעלה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/09/2016 | 13:55 | מאת: גיא

הי דר, שני מצבים שלא מוצא אליהם תשובה בשום מקום- הרמה והורדה מהירה של אצבע על גבי שולחן-האקסטנסור מרים את האצבע-ומה קורה בהורדה? האם הפלקסור מוריד אותה מטה או שהאקס. חווה כיווץ אקסנטרי? האם במצב השני שהורדת האצבע היא איטית אום השרירים עובדים אותו הדבר? תודה רבה

25/09/2016 | 14:18 | מאת: גיא

רק לחדד שההרמה והורדת האצבעות לא משנה באיזו פוזיציה הן-בין אם חצי עגולות או ישרות לחלוטין... תודה רבה

פעולת התיפוף של האצבעות מסתיעת עלידי כח המשיכה והפעלה בו זמנית של השרירים המישרים והמכופפים . הביקורת על קצב התיפוף ועצמתו נעשית על ידי שיתוף פעולה של השרירים משתי הקבוצות.

מנהל פורום אורתופדיה