שינוי מודיק 2, ציסטה ויובש דיסק מהם ?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/08/2016 | 15:04 | מאת: מתעניינת

שלום, מה המשמעות של שינוי מודיק 2 , ציסטה , ויובש דיסק ? מה דרכי הטיפול/שיפור המצב? תודה!

שינויים על שם מודיק הנם ממצא שרואים רק בMRI והוא חלק ממה שנקרא מחלה ניוונית של הדיסקות הבין חוליתיות. כן גם "יובש בדיסק ". ציסטה הנה חלל מלא נוזל אשר לטיפול - לא מטפלים בצילומים אלא בבן אדם. איבחון מדוייק של הבעיה הנו חלק מן הסיפור תולדות המחלה וממצאי הבדיקה הגופנית הנם חלק חשוב יותר

23/08/2016 | 13:29 | מאת: מתעניינת

ברור לגמרי שהטיפול הוא באדם, אך השאלה שלי היתה כללית כדי לנסות ולהבין אם יש דרך להתמודד עם השינויים הללו, או שהדברים הם בלתי הפיכים. לדוגמא, האם פיזיותרפיה יכולה להיות יעילה בהקשר של דיסק מיובש ( או במילים אחרות להחיות אותו ) , או לחילופין - האם יש דרך להעלים ציסטות וכד'. תודה מראש!

מנהל פורום אורתופדיה