פענוח אולטראסאונד רקמות רכות /עצם בריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/08/2016 | 07:22 | מאת: סאמר

הרגשה של גושים מעל עצם הבריח עשיתי אולטראסאונד רקמות רכות : פענוח- הבדיקה בוצעה עקב חשש של הנבדק על גוש באספקטים מדיאליים של עצמות הבריח משני הצדדים. נסרק איזור של מפרקים סטרנוקלווייקולרים ואיזור של ידית עצם הבריח. כמו כן איזורים מעל ברכיים צו"צ. לא הודגם שום ממצא סונוגרפי חריג. ממצא הנמוש ע"י הנבדק שייך למפרק סטרנוקלוויקולרי אשר נראה שמור, ללא עדות להגברת זרימת דם באיזור. כמו כן, לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באיזורית מעל ברכיים. לסיכום: הבדיקה ללא ממצא סונוגרפי חריג. אז מה זה הגושים שאני מרגיש? חלק מהגוף?

איך אני יכול לדעת?

20/08/2016 | 12:42 | מאת: סאמר

דר אני מרגיש שיש לי גושים מעל עצם הבריח האם פענוח בדיקת אולטראסאונד שוללת גושים ממאיר? או שעלי לעשות עוד בדיקות נוספות ?

מנהל פורום אורתופדיה