אצבעות והלומבריקלים ותזוזתן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/08/2016 | 03:21 | מאת: עדן

דר שלום רב, מדוע זה שקשה יותר להזיז במהירות את האצבעות כאשר הפעולה נעשית מהלומבריקלים? הרי שימוש בהם לא עושה פעולת כיווץ של האקסטנסורים של האצבעות שנמצאים באמה ,זה רק מכופף את הגידים שלהם למטה (אם אני לא טועה),אז למה זה שפעולה זו מרגישה קשה יותר מתזוזה של האצבעות במצבן הטבעי (חצי עגולות)? תודה רבה

הפעולה של הלומבריקלים הנה כיפוף מפרק MP וישור המפרקים הבין גליליים. תנועה זאת היא תנועה של מיצוב האצבע בעוד שפעולת הגידים המכופפים היא לקבל חוזק בלפיתה .

מנהל פורום אורתופדיה