תוצאות mri מה דעתך?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/07/2016 | 19:19 | מאת: גלית

שלום ד"ר, אני בת 43 סובלת מהיתקעות של הברך וכאבים בזמן הליכה. תוצאות בדיקת ה mri: 1 .קרע רוחבי במניסקוס הלטרלי מלווה שינוים דלקתיים ברקמה הרכה וציסטה אינטרא ופראמניסקלית זעירה. גיד הפיקה-בצקת תת עורית קדמית לאחיזה הטיביאלית של הגיד. 2 .ציסטת בייקר זעירה. מבקשת לברר 1. האם הסיבה למצב הברך יכולה להיות משקל עודף? 2. האם ניתן לטפל בטיפול שמרני ולפתור את הבעיות בברך או שהיית ממליץ על ניתוח? מהן הסכנות אם יש - בלא לנתח? תודה

עודף משקל בהחלט תורם לפגיעה בברך יחד עם שינויים של הזמן. ההתקעות של הברך והכאב בהליכה נגרמים עקב הפרעה מכנית שנוצרת על ידי המניסקוס הקרוע ולכן עדיף להוציאו . סיכויי ההצלחה של טיפול לא ניתוחי הם קלושים

מנהל פורום אורתופדיה