כאבים כרוניים באגן וברגליים - MRן עמש מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

19/07/2016 | 10:22 | מאת: לי

שלום. מזה שלוש שנים סובלת מכאבים כרוניים באגן וברגליים (דו צדדי), ספאזם בשרירים וכאבי סיאטיקה. לאחר בדיקות מרובות עשיתי בדיקת MRI עמוד שדרה מותני ואלה התוצאות: מודגמת תעלה ברוחב תקין. שק דורלי תקין. במרווחים ובמפרקים הבין חולייתיים היצרות רצסים והתעבות פסטים. במרווח L3-L2 היצרות רצסים והתעבות פסטים. מרווח L4-L3 היצרות רצסים והתעבות פסטים. מרווח L5-L4 היצרות רצסים והתעבות פסטים. מרווח S1-L5 היצרות רצסים והתעבות פסטים. אין עדות לביטות דיסק. אין עדות ללחץ אפידורלי על השק הדורלי. אותות תקינים מהחוט המותני. האם התוצאה מסבירה את כאבי הרגליים? יש לציין שבמהלך השלוש שנים הללו הייתי בהריון ובמהלכו לא היו כאבים כלל. תודה רבה.

אי אפש רלעשות אבחנה למצבך רק על סמך MRI . יש לצייר את התמונה במלואה והכוונה במיוחד ל"סיפור מחלה" מפורט בדיקה גופנית מדוקדקת לצרף את פרטי המידע ולראות אם ממצאי המר"י מצטרפים לטצריף לתת תמונה הגיונית

מנהל פורום אורתופדיה