גידים ושירים וגמישותם

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/06/2016 | 10:57 | מאת: בר

דר שלום רב, עפ הבנתי מתשובתך הקודמת לגבי גמישות-בעצם זה לא הגיד שניהיה גמיש יותר,אלא השריר שמתארך ובכך נותן תנועה גדולה יותר גם לגיד? -יש דבר כזה גם שבאופן טבעי גיד יכול להיות קצר יותר בין אדם אחד לאדם אחר? תודה רבה

הגיד הוא המשכו הישיר של השריר אך הגיד עצמו אינו ניתן להארכה בעוד שלשריר יש מכניזם של התעבות והתארכות. באופן טבעי אדם שגפיו ארוכים יותר גם שריריו ארוכים יותר בהשואה לאנשים שקומתם קצרה משלו.

25/06/2016 | 22:17 | מאת: בר

כלומר-אם נגיד אקח לדוגמא את האצבעות ביד. יש אנשים שיכולים לעשות לכופף את האצבע השלישית בעוד שהאצבע הרביעית יכולה להתכופף פחות מאשר אנשים אחרים שכיפוף האצבע הרביעית אצלם הוא גדול יותר בעת כיפוף האצבע השלישית אז זה אומר שהשריר פחות ארוך,נכון?

מנהל פורום אורתופדיה