שרירי שורש כף היד לא מצאתי תשובה באף מקום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/06/2016 | 15:20 | מאת: רפאל

דר שלום רב, כשאני עושה EXTENSION של שורד כף היד האם שריר הפלקסורים גם "עובדים" בזה שהם מונעים מהשורש של כך היד לרדת למטה? האם הם מתפקדים כשרירים אנטגוניסט או SYNERGY? -האם זוהי גם הסיבה שבEXTENSION של שורש כף היד קשה יותר להזיז את האצבעות במהירות מאשר שכשורש כף היד נמצא בקו אחד עם האמה? תודה רבעה

תנועת הפשיטה (ישור גבי) נעשית במפרק הרדיוקרפלי -( מפרק כף היד ) ולא בשרש כף היד. בביצוע הפשיטה יש הרפיה של המכופפים שהם אנטהגוניסטים למפושטים . בעת פשיטה מלאה של מפרק כף היד נוצרת מתיחה של המכופפים שאינה מאפשרת להם להוסיף כיפוף ומכאן הקושי

25/06/2016 | 22:13 | מאת: רפאל

מנהל פורום אורתופדיה