בלט דיסק בגב התחתון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/06/2016 | 09:34 | מאת: טל

שלום ד"ר, הייתי אצל אורטופד לפני בערך חודשיים בעקבות רגישות בגב וברגל, לאחר בדיקה הרופא שלח אותי למס' בדיקות: ct גב בדיקת עצבים emg ובדיקת המשך במרפאת כאב בבלינסון בנתיים עשיתי בדיקת ct להלן התוצאות: בלט קל של הדיסק הבין חולייתי L3-L4,L4-L5 ,עם לחץ קל על השק הטקאלי. לא הודגמו שינויים ניוונים המפרקים הפאציטלים. מבנה גרמי תקין. אין עדות להיצרות גרמית של התעלות הניורולגית ושל התעלה הספינאלית התיישרות הלורדוזיס. הרקמות הרכות ללא ממצא חולני הראוי לציון. לשאלתי, אשמח לדעת האם לדעתך זה משהו רציני ? האם אני בכל מקרה מקרה צריך ללכת למרפאת כאב (מכיוון שיש תור רק לשנה הבאה )? לאחר התוצאות הנ"ל יש צורך להמשך ביצוע בדיקת emg אם כנראה ידוע שהרגישות(נימולים) ברגל ימין אכן מבלט דיסק (הבדיקה מחר)? האם יש אפשרות לחזור להתאמן במכון כושר סדיר? אודה להמלצותיך להמשך טיפולי תודה רבה מראש!!!

על פניו לא רציני אבל אי אפשר לקבוע רק על סמך בדיקת ט"מ אין ראיה לכך שהנימול ברגל סיבתו בבלט דיסק. בדיקת הEMG יכולה לעזור לאבחן את סיבת הנימול אפשר לחזור לחדר כשר עם המנעות מתרגילים המעמיסים במיוחד על עמוד השדרה

מנהל פורום אורתופדיה