שאלה בנושא: שבר בעצם הזנב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/06/2016 | 11:03 | מאת: מיטל

שלום רב, לפני כ-7 חודשים שברתי את עצם הזנב בתאונה. עברתי צילומי CT שהעידו על פגיעה בגב התחתון ועל שבר ב-S5 ובמעבר הסקרום-קוקסיס, ללא תזוזת פרגמנטים. עשיתי MRI לפני כחודשיים ולא הייתה בו התייחסות לחוליה הנ"ל, ביקשתי פענוח חוזר והתשובה שקילתי לא ממש ברורה לי: לא הודגמו שינוי אות מהסקרום או הקוקסיס. שאלתי היא מה זה אומר???? התאחה או לא? לא הודגם שינוי זה שהכל תקין? לא בודגם שינוי מצילום ה-CT (כלומר עדיין שבור)? אשמח לקבל תשובה ממישהו שמבין את הנ"ל. תודה רבה ויום טוב, מיטל

התאחה ולכן לא רואים אות מקומי שכן משעבר השבר איחוי והתגרמות הכמות היחסית של מים ברקמה שווה האות המתקבל משני צידי קו השבר שווה

מנהל פורום אורתופדיה