בקע דיסק קל פראמדיאני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2016 | 20:27 | מאת: עומרי

היי ב CT קיבלתי את הפיענוח הבא: "סריקה L5-S1: בקע דיסק קל פראמדיאני לימין עם רושם למגע בשורש S1 (177-2) מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבינחולייתיים. בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת דיו." א'. מה פירוש "פראמדיאני"? ב'. האם הבלט מעבר לזה שהוא בולט לימין - הוא בולט גם קדימה או אחורה או שאי אפשר לדעת מהפיענוח הזה? ג'. האם כדאי לי לעשות בנוסף גם בדיקת MRI? האם היא תגלה משהו ש CT לא מגלה? ד'. שאלה אחרונה: האם כדאי לי לעשות מתיחת "קוברה" בשיטת מקנזי כחלק מהטיפול הפזיותרפי? תודה

פרהמדיאני = צדדי. במקרה שלך לצד ימין . אם יש מתאם בין הקליניקה וביןהדימות אין צורך בבת"ם (MRI ) .אם הולכים על טיפול ניתוחי רצוי בת"ם. מתיחות קוברה? - באופן תאורטי עלולות להזיק

18/05/2016 | 19:58 | מאת: עומרי

סליחה, לא הייתי אמור להשתמש בשם "תנוחת קוברה", השתמשתי בשם הזה רק כדי לתאר איך זה נראה. התכוונתי לתנוחה שהיא חלק משיטת מקנזי, שבה שוכבים על הבטן עם האגן על הרצפה וללא הרמת האגן מרימים עם המרפקים או הידיים את החלק העליון של הגוף. נותנים את זה לפעמים כתרגיל בפיזיותרפיה. הנה תמונה להמחשה: http://www.spine-health.com/images/McKenzie/fig5.jpg השאלה היא האם כזה תרגיל יכול במקרה שלי להזיק. בנוסף, אם אפשר תשובה לשאלה ב': ב'. האם הבלט מעבר לזה שהוא בולט לימין - הוא בולט גם קדימה או אחורה או שאי אפשר לדעת מהפיענוח ה CT? שכחתי גם לציין שהכאב שלי הוא כאב חזק דמויי זרם חשמלי מאיזור הגב התחתון דרך הירך עד לכף הרגל השמאלית. ותודה על התשובה עד כה

מנהל פורום אורתופדיה