פיענוח MRI ברך בעקבות כאבים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/04/2016 | 13:42 | מאת: ג

בעקבות כאבים בברך בוצע MRI. מבקש לקבל את משמעות הפיענוח: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים. מודגמת טנדינוזיס של גיד הפיקה הפרוקסימלי ושל גיד הארבע ראשי הדיסטלי. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. מודגמת פליקה מדיאלית מעט מעובה כמו כן, בעקבות drop foot אובחן נוירופתיה פרניאלית. האם יש קשר בין השניים? תודה

מדובר בסוג שלדלקת (אנטזופתיה) של הגיד שמעללפיקה איןלזה קשר לשיתוק בכף הרגל

מנהל פורום אורתופדיה