תשובה מצילום CT, כאבים בגב ובשריר ירך אחורי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

24/04/2016 | 23:14 | מאת: ben

שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקת הסיטי, אני סובל מכאבים בגב תחתון ושריר הירך האחורי ברגל ימין, אשמח אם תוכל לפשט לי את התוצאה: לכבוד הרופא המטפל ד"ר נכבד, להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של עמוד שידרה מותני: הבדיקה בוצעה בחתכים דקים אקסיאליים, כולל שיחזורים קורונליים וסגיטליים. סריקת L2-L1 : ללא עדות לבלט או בקע דיסקלי. סריקת L3-L2 : ללא עדות לבלט או בקע דיסקלי. סריקת L4-L3 : בלט דיסק קל אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק התקאלי היפרטרופיה של הרצועות הצהובות משני הצדדים עם לחץ על רצס לטרלי. סריקת L5-L4 : בלט דיסק אחורי מרכזי ופורמינלי מימין עם לחץ על השק התקאלי הצרות פורמינות נוירליות יותר מהותי מצד ימין, היפרטרופיה של הרצועות הצהובות משני הצדדים. סריקת S1-L5 : בקע דיסקלי אחורי פארא מדיאלי פורמינלי מימין עם לחץ על השק התקאלי שורש עצב הקפי ימני. שינויים דינגרטיביים במפרקים הסקרואיליאקליים דו צדדי. בסיכום: כמתואר.

הסיבה לכאב היא פריצת דיסקה שבין החוליה המתנית החמישית לחוליה סקרלית ראשונה

מנהל פורום אורתופדיה