שאלה בנוגע להחלמה אחרי ניתוח מניסקוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/04/2016 | 14:54 | מאת: שרון

לפני כחודש עברתי ניתוח בברך עקב קרע בשני המניסקוסים במניסקוס החיצוני בוצעה כריתה כיוון שהרופא לא החליט שהקרע גדול מידי בשביל לבצע תפירה ובמניסקוס האחר (הפנימי) בוצעה תפירה בתפר בודד כיוון שהרופא פסק שהקרע לא גדול מידי ואפשר לתפור. אחרי הניתוח הונחיתי לא לדרוך על הרגל במשך 45 יום, יש לי ברגל מייצב ברך שמונע ממני לקפל את הרגל וכמו כן אני מתנייד באמצעות קביים השאלה הראשונה שלי היא האם ההחלטה של הרופא שלא לאפשר לי לדרוך במשך 45 יום נכונה? האם יש סכנה לתפר במניסקוס בעת דריכה או שהסכנה מתרחשת רק בעת מאמץ/תנועות חדות כמו קפיצה וכו..? אשמח להסבר

משך הזמן הנחוץ לאיחוי חזק של רקמה העשויה בעיקרה מסיבי קולגן ( כמו מניסקוס) הנו 6 שבועות . כאשר דורכים על הרגל נוצר לחץ על המניסקוס . אם הלחץ מלווה בתנועה יש סכנה לקריעה חוזרת של המניסקוס אם הוא לא החלים לחלוטין

23/04/2016 | 20:17 | מאת: שרון

מנהל פורום אורתופדיה