טיפול בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/02/2016 | 22:16 | מאת: עידן

שלום ד"ר. בן 21 . כשנה אחרי ניתוח שחזור רצועות קרסול .יש לי כאבים סביב הצלקת וכאבים בחיבור בין הטיביה לקרסול בקדמת הקרסול (בצד של הפטישון הפנימי) בזמן מאמץ, ותנועה של הקרסול כלפי מעלה, וגם לפעמים יש קליקים קצת כואבים . היו לי גם כמה נקעים בקרסול לא חמורים. הייתי אצל שתי מומחים לכף רגל שניהם התרשמו שיש חוסר יציבות בקרסול בבדיקה הפיזית מבחן מגירה חיובי. בפענוח של הMRI הרדיולוג לא מצא כלום. האורתופדים ראו את הדיסק בעצמם אחד קבע שיש שבר סחוסי של הטאלוס רמה 4 והשני אמר לי שהוא לא רואה פגיעה בסחוס. ורק הרצועות פגועות. מה אתה מייעץ לי לעשות? תודה.

מיפוי עצמות בכדי לשלול או לאשש את האבחנה של שבר אוסטאוכונדרלי.

06/02/2016 | 18:37 | מאת: עידן

ממצאים : סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל

06/02/2016 | 18:38 | מאת: עידן

ממצאים : סקולזיוס טורבו לומבלי, הדגשה בחלק הדיסטלי עצם הטיביה ובחלק האחורי עצם הטלוס- שינויים אוסטיאוארטריטיים -מצב לאחר חבלה וניתוח בקרסול שמאל

הממצא אינו ספציפי כלומר זה יכול להיות בטוי לשחיקת סחוס במפרק הקרסול וגם לשבר אוסטאוכונדרלי

מנהל פורום אורתופדיה